De band RED CARS betrekt het publiek in hun enthousiasme en zet een daverende hit show neer. Voor een breed publiek van alle leeftijden. Dat doen ze sinds 1997 door heel het land. Feesttenten, discotheken, kermissen, cafés, sportverenigingen, bedrijfsfeesten, bruiloften, buurtfeesten, schuurfeesten, studentenfeesten, maneges noem maar op. Stralend middelpunt Monique is “de meid op gitaar” die zingt, speelt, danst en entertaint. Ze laat geen publiek achter zonder schorre kelen van het meezingen. De andere bandleden zingen allemaal zowel koor – als lead en dat leidt tot een breed repertoire en veel afwisseling op het podium. De kleding wisselt per set. Specialiteit van The RED CARS is al jaren de nummers direct door te spelen, vooral in medley vorm. Dus reken maar dat de vaart erin blijft en dat elk optreden een groot feest wordt!

RED CARS waar komt die naam dan vandaan?
RED CARS bestaan sinds 1997, vertrekken vanuit ‘s-Hertogenbosch en racen door héél Nederland! Ze spelen de lekkerste hits, van top 100 classics tot top 10 actueel, voor jong en “oud”. De naam ontstond toen de muzikanten van het eerste uur per toeval allemaal in een rode auto arriveerden bij de 1e repetitie.

ZANG/GITAAR/Drums

Een tweede talent als zij zal je niet snel ontdekken: haar eigen  stemgeluid, soepele bewegingen en oogverblindende verschijning maken haar tot een ras artieste. Monique stond al van kinds af aan op het podium en staat daar het liefst.  Haar roots liggen nog verder daarvoor in cabaret, koor en dans. Niet verwonderlijk dat ze het mooiste aan optreden vindt om het publiek te entertainen. Sinds ze al meteen bij de oprichting een scheurende gitaar ter hand nam is ze voorgoed verslaafd aan het rocken en wisselt dat af met acoustisch gitaar. Ze heeft op latere leeftijd ook nog leren drummen, dus heel soms wisselt ze even met hans!

Grote voorbeelden:
– Anouk
– No Doubt (Gwen Stefani vroeger)
– Queen (Freddy)
– Madonna

GITAAR/ZANG/Bas

Oprichter van de band is Stefan alias “Stevie” die al vanaf zijn 7e met muziek bezig is. Begon eerst met piano spelen en leerde dat van zijn moeder (pianiste). Hij speelt al sinds zijn 12e in diverse bands van covers tot eigen werk (blindate met o.a. Hans Rongen). “The RED CARS is absoluut de leukste en meest succesvolle band die ik ooit heb gehad”. De naam van de band bedacht hij spontaan toen er 4 rode autos bij de 1e repetities op een rij stonden. Daarna kwamen de ideëen voor het logo, decor, de kleding, het repertoire, de medleys. Stevie heeft het daarnaast extra druk met het geluid te regelen en doet dat snel even tussen de nummers door op het hypermoderne digitale systeem.

Enkele inspirators:
– QUEEN (Brian May)
– VAN HALEN (Eddy!)
– STRAY CATS (Brian Setzer)
– GARY MOORE
– nog zovelen santana, mark knopfler, slash, john mayer, larry carlton, jeff healy

DRUMS/Zang

Hans besloot na het zien van onze website “dit wordt mijn band”  RED CARS besloten na het horen en zien “DIT wordt onze drummer!”.  Hans brak alle records qua inleertijd. Inmiddels is Hans al meer dan 10 jaar de vaste drummer. Behalve auto’s (want hij geeft er les in) rijdt ie graag motor en sinds kort weer vrijgezel. Dus dames: maak de traditie waar dat drummers altijd met de mooiste vrouwen ervandoor gaan!

TOETSEN/Zang

Freddy is ruim 5 jaar het toetsenwonder met een zeer compacte setup een wereld van geluid kan opzetten. Met een paar pedaaltjes en slechts een keyboard is hij de man die altijd de juiste partijen neerzet. Van gevoelige piano ballads tot snoeiharde moderne house, niks is hem teveel.  Sinds kort gaat Freddy als benjamin van de band met een nieuwe bijnaam door het leven “Daddy Freddy”.

ZANG/BAS/Trompet

Gijs is zo gek als een deur en maakt zowel band als publiek steevast aan het lachen met zijn onverwachte humor. Stiekum doet die gijsje heel veel tegelijk want bassen en zingen tegelijk, geloof ons, is niet gemakkelijk en best zeldzaam. En dan speelt ie ook nog eens een gaaf stukje trompet en geeft de bas dan tijdelijk aan stefan.

BAS/Zang

 Rob heeft een prachtige stem en bast oerstrak. Doet ie in allerlei bands o.a. “The beukbrothers”. Rob is de bassist/zanger die vóór Gijs de red cars jarenlang vergezelfde. Door diverse omstandigheden moest Rob stoppen maar is tegenwoordig weer terug in muziekland. Mocht Gijs verhinderd zijn is Rob de eerste met de meeste red cars ervaring. Dus was je in de war bij de video of foto’s, dan is dat de verklaring!